O’QUVCHILARDA SEZGI XUSUSIYATLARINI SHAKLLANISHI VA UNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Abduvaliyeva Mamlakat Maqsudjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda sezgi jarayonlarining shakllanishi, uning psixologik xususiyatlari hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritiladi. Sezgi bilish jarayonining boshlang‘ich bosqichi bo‘lib, u orqali bola atrof-muhitni idrok etadi va yangi ma’lumotlarni qabul qiladi. Maqolada sezgi rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar ham tahlil qilinadi.