DELINKVENT XULQ-ATVORGA EGA O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI VA ULARNI KORREKSIYA QILISH USULLARI - Samadova Oydin Sobirovna; Nabiyeva Mahliyo Usmonovna; Nasimava Muqaddam Akbarovna; Salimova Dilfuza Ibragimovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada delinkvent xulq-atvorga ega o‘quvchilarning psixologik xususiyatlari, ularning shakllanishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va individual omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘smirlik davrida yuzaga keladigan xulq og‘ishlarining sabablari, shaxs rivojlanishidagi muammoli jihatlar hamda salbiy xatti- harakatlarning oldini olish masalalari yoritiladi. Maqolada delinkvent xulq-atvorga ega o‘quvchilar bilan ishlashda qo‘llaniladigan psixologik-pedagogik korreksiya usullari, profilaktik chora-tadbirlar va samarali yondashuvlar ilmiy asosda bayon etilgan. Shu bilan birga, maktab psixologi, pedagog va ota-onalarning o‘zaro hamkorligi ushbu muammoni hal etishda muhim omil sifatida ko‘rsatib berilgan.