IBORAVIY FE’LLARNING INGLIZ TILIDA VA ULARNING QO‘LLANILISH XUSUSIYATLARI - Sa’dullayeva Zuhra Murodullayevna; Haydarov Kamron Jamilbek o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ingliz tilidagi frazoviy glagollarning (phrasal verbs) lingvistik xususiyatlari, ularning tuzilishi, semantik ma’nolari hamda nutqdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, frazoviy glagollarning ingliz tilini o‘rganishdagi ahamiyati va ularni o‘zlashtirish usullari haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot davomida frazoviy glagollarning turli shakllari misollar asosida yoritilgan.