KOMPOZITSIYA FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION PEDAGOGIK VA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Xatamjonov Islombek Xusnidin o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada tasviriy san’at ta’limida kompozitsiya fanini o‘qitishda innovatsion pedagogik va raqamli texnologiyalardan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Texnologik yondashuvning o‘quvchilarning badiiy tafakkuri, estetik idroki va ijodiy faolligini rivojlantirishdagi ahamiyati asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy texnologiyalar asosida tashkil etilgan kompozitsiya mashg‘ulotlari o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va estetik qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini oshirishini ko‘rsatadi.