MAVZULI KOMPOZISIYA ASOSIDA RANGTASVIRDA KASBIY KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH UCHUN ILG‘OR PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Xo‘jaqulov Ro‘zibek Ilxomjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: maqolada rangtasvir mashg‘ulotlarida mavzuli kompozisiya orqali talabalarning kasbiy kompetensiyasini shakllantirishda ilg‘or pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy-metodik asoslari yoritiladi. Pedagogik texnologiya tushunchasining ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning ko‘rinishlari hamda umumpedagogik, xususiy va kichik darajalari rangtasvir ta’limi misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda kompetensiyaviy yondashuv asosida mashg‘ulotlarni loyihalash, interfaol metodlar, hamkorlik pedagogikasi, muammoli ta’lim va mezonli baholash imkoniyatlari asoslanadi.