QUVURLARDA SUYUQLIK HARAKATI VA BOSIM YO‘QOLISHI - Ubaydullayev Anvarxon Avazxon oʻgʻli; Saidxodjayeva Dilsoraxon Abdurahmonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada quvurlarda suyuqlik harakati va bosim yo‘qolishi jarayonining asosiy qonuniyatlari, jarayonning fizika-mexanik mohiyati, quvur tizimlarida uchraydigan turli yo‘qotishlar va ularni hisoblash usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek, suyuqliklarning harakatiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar, bosim yo‘qolishi manbalari, quvurlarda uchraydigan asosiy muammolar va ularni oldini olish, zamonaviy quvur tizimlarini loyihalashda bosim yo‘qolishlarini inobatga olish muhimligi keng yoritiladi. Va nihoyat, foydalanuvchilarning ilmiy o‘zlashuvi uchun turli adabiyotlar va manbalar ro‘yxati keltiriladi.