MASHINASOZLIK TARMOG‘IDA ICHKI AUDIT TIZIMINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qayumov Botirjon Tolibjonovich; Baxramov Nuriislom Alijon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mashinasozlik tarmog‘ida ichki audit tizimining nazariy asoslari, iqtisodiy mohiyati hamda o‘ziga xos xususiyatlari keng yoritilgan. Ichki auditning ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, moliyaviy nazoratni kuchaytirish va risklarni boshqarishdagi roli chuqur tahlil qilingan. Shuningdek, mashinasozlik korxonalarida ichki audit tizimini takomillashtirishning ustuvor yo‘nalishlari va zamonaviy rivojlanish tendensiyalari asoslab berilgan.