A COMPARATIVE ANALYSIS OF WORD BORROWING IN UZBEK AND ENGLISH LANGUAGES - Abdullayeva Tursinoy Xoliyor qizi; Jo‘rayeva Xadicha Murtaza qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va ingliz tillaridagi so‘z o‘zlashuvi jarayoni qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolada har ikki tilga kirib kelgan o‘zlashma so‘zlarning tarixiy manbalari, lingvistik moslashuvi va madaniy omillari o‘rganiladi. Shuningdek, globalizatsiya, fan-texnika va xalqaro kommunikatsiyaning lug‘at boyishiga ta’siri yoritiladi. Tadqiqot natijalari ingliz tilining dunyo tillariga ta’siri kuchli ekanligini, o‘zbek tilida esa arab, fors, rus va ingliz tillaridan kirgan o‘zlashmalar muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.