ZAMONAVIY KASBLARGA YO‘NALTIRISHDA PSIXOLOGNING VAZIFALARI - Yusupova Barno (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada shiddat bilan o‘zgarib borayotgan mehnat bozori sharoitida o‘quvchilarni zamonaviy kasblarga yo‘naltirishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Unda maktab psixologining yangi funksional vazifalari, jumladan, "soft skills"ni shakllantirish, kognitiv diagnostika va ota-onalar bilan ishlash mexanizmlari yoritilgan. Maqolada sun’iy intellekt va raqamli iqtisodiyot davrida shaxsning kasbiy o‘zlikni anglashi masalasiga alohida urg‘u berilgan.