ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA SUNIY QOPLAMALAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy stomatologiyada tish qatorining estetik va funksional nuqsonlarini bartaraf etishda qo‘llaniladigan sun’iy qoplamalar tahlil qilinadi. Tadqiqotda metall-keramika, sirkoniy dioksidi va presslangan keramika kabi materiallarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning biomosligi hamda chidamlilik darajasi qiyosiy o‘rganilgan. Shuningdek, raqamli stomatologiya (CAD/CAM texnologiyalari) orqali qoplamalar tayyorlashning afzalliklari va bemorlarning hayot sifatini yaxshilashdagi o‘rni yoritib berilgan. Maqola ortopedik stomatologiya sohasidagi so‘nggi innovatsiyalar va klinik tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.