HOZIRGI KUNDAGI ASEPTIKA ANTISEPTIKAGA QUYILADIGAN TALABLAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tibbiyotning eng muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan aseptika va antiseptika tizimlariga qo‘yilayotgan zamonaviy talablar tahlil qilinadi. Tadqiqotda shifoxona ichki infeksiyalarining (SHII) oldini olishda sterilizatsiyaning yangi usullari, zamonaviy dezinfeksiyalovchi vositalar va jarrohlik amaliyotidagi xavfsizlik protokollari yoritilgan. Shuningdek, maqolada tibbiyot xodimlarining shaxsiy gigiyenasi va tibbiy asbob-uskunalarni zararsizlantirishda qo‘llaniladigan innovatsion texnologiyalarning samaradorligi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.