SHIFOKORNI BEMOR OLDIDAGI BURCHLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy tibbiyotning ma’naviy-huquqiy asosi hisoblangan shifokorlik burchi va deontologiya masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda shifokor va bemor o‘rtasidagi munosabatlarning etik prinsiplari, shifokorning kasbiy mas’uliyati, tibbiy sirni saqlash hamda bemorning huquqlarini hurmat qilish kabi jihatlar yoritilgan. Shuningdek, maqolada shifokorning o‘z kasbiga sodiqligi va insonparvarlik tamoyillarining davolash jarayoni samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.