SHIFOKOR XATOSI UCHUN JAVOBGARLIK MASALALARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tibbiyot xodimlarining kasbiy faoliyati davomida yo‘l qo‘yiladigan xatolar va ularning huquqiy oqibatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda "shifokor xatosi" tushunchasining mazmuni, uning baxtsiz hodisa va tibbiy jinoyatdan farqli jihatlari yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada shifokor xatosi yuzaga kelishining subyektiv va obyektiv omillari hamda ushbu sohadagi milliy qonunchilik normalari o‘rganilgan. Olingan natijalar tibbiyot xodimlarining huquqiy savodxonligini oshirish va bemorlar huquqlarini himoya qilish mexanizmlarini takomillashtirishga xizmat qiladi.