KEKSALARDA SUNʼIY TISH QOPLAMASI PARVARISHI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada keksaygan sari og‘iz bo‘shlig‘ida sodir bo‘ladigan fiziologik o‘zgarishlar sharoitida sun’iy tish qoplamalarini parvarish qilish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda keksalar uchun mo‘ljallangan gigiyena vositalari, qoplamalarning uzoq muddatli chidamliligini ta’minlash usullari va noto‘g‘ri parvarish oqibatida yuzaga keladigan asoratlar tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada keksalar hayot sifatini oshirishda ortopedik konstruksiyalarning tozaligi va milk salomatligi o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy jihatdan asoslab berilgan.