ZAMONAVIY PLOMBA ASHYOLARI AFZALLIKLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada terapevtik stomatologiyaning asosi hisoblangan plomba ashyolarining evolyutsiyasi va zamonaviy turlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda yorug‘lik yordamida qotuvchi kompozitlar, nanogibrid materiallar va shishaionomer sementlarning fizik-kimyoviy xususiyatlari, ularning tish to‘qimalari bilan adgeziyasi hamda estetik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy restavratsion materiallarning chidamliligi, biomosligi va ikkilamchi kariesning oldini olishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.