SUNIY QOPLAMA KORONKALAR QUYISHDA TALABLAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada tishlarning anatomik shakli va funksiyasini sun’iy qoplamalar yordamida tiklashdagi asosiy texnik va tibbiy talablar tahlil qilinadi. Tadqiqotda tishni preparatsiyalash, milk cheti bilan munosabat, konstruksiyalarning gnatologik muvofiqligi va estetik mezonlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada zamonaviy materiallar (sirkoniy dioksidi, E-max) va raqamli texnologiyalarning qoplamalar aniqligini ta’minlashdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslab berilgan.