FIZIOLOGIYA FANIDAN ENG SOʻNGI MAʼLUMOTLAR - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada fiziologiya fanining so‘nggi yillardagi jadal taraqqiyoti, ayniqsa, molekulyar va tizimli darajadagi kashfiyotlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda inson tana a’zolari o‘rtasidagi yangi vertikal va gorizontal aloqa mexanizmlari, mikrobiomaning kognitiv jarayonlarga ta’siri, kalsiy kanallarining krioskopik tahlillari yoritilgan. Shuningdek, epigenetika va sirkad ritmlar fiziologiyasidagi yangiliklarning klinik tibbiyot bilan integratsiyasi ilmiy asoslab berilgan.