ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA QOʻLLANILADIGAN MAHALLIY OGʻRIQSIZLANTIRUVCHI INYEKSIYA TURLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy stomatologik amaliyotda qo‘llaniladigan mahalliy og‘riqsizlantirish usullari, inyeksiya turlari va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda infiltratsion, o‘tkazuvchi, intraligamentar va intraosseal anesteziya usullarining o‘ziga xos jihatlari, qo‘llanilish sohalari hamda zamonaviy anestetiklar (artikain, mepivakain) bilan o‘zaro aloqadorligi yoritilgan. Shuningdek, maqolada og‘riqsizlantirish jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan asoratlar profilaktikasi va raqamli anesteziya texnologiyalarining afzalliklari ilmiy asoslab berilgan.