STOMATIT DAVOSI PRAFILAKTIKA CHORALARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada og‘iz bo‘shlig‘i shilliq qavatining eng keng tarqalgan va ko‘p omilli kasalliklaridan biri-stomatitning kelib chiqish sabablari, klinik ko‘rinishlari hamda ularni bartaraf etishning kompleks yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mahalliy va umumiy davolash tamoyillari, xususan, antiseptik ishlov berish, og‘riqni modulyatsiya qilish va regenerativ terapiyaning zamonaviy usullari batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada stomatitning turli shakllari o‘rtasidagi differensial tashxis masalalari va kasallikning surunkali shaklga o‘tish xavfini kamaytiruvchi profilaktik strategiyalar ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ota-onalar, umumiy amaliyot shifokorlari va stomatologlar uchun og‘iz bo‘shlig‘i salomatligini saqlash bo‘yicha muhim amaliy tavsiyalar manbai bo‘lib xizmat qiladi.