STOMATOLOGIYADA TALABALAR OʻQITISH METODI STANDARTLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada oliy stomatologik ta’lim tizimida bo‘lajak mutaxassislarni tayyorlashning zamonaviy metodologiyasi, xalqaro standartlar hamda ularning milliy ta’lim tizimiga integratsiyasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda muammoga yo‘naltirilgan ta’lim, simulyatsion texnologiyalar va kompetensiyaga asoslangan yondashuvlarning talabalar klinik tafakkurini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqolada raqamli stomatologiya modullarini o‘quv dasturlariga joriy etishning pedagogik afzalliklari va talabalar amaliy ko‘nikmalarini obyektiv baholashning zamonaviy metrikalari ilmiy asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari stomatologiya fakultetlari o‘qituvchilari va ta’lim menejerlari uchun o‘quv jarayonini optimallashtirish bo‘yicha strategik tavsiyalar manbai bo‘lib xizmat qiladi.