STOMATOLOGIYADA DAVLAT TOMONIDAN QUYILGAN TALABLAR STANDARTLARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada stomatologiya sohasida davlat tomonidan o‘rnatilgan me’yoriy-huquqiy talablar, xizmat ko‘rsatish standartlari va ularning aholi salomatligini muhofaza qilishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda stomatologiya muassasalariga qo‘yiladigan sanitariya-gigiyena normalari, litsenziyalash tartiblari, tibbiy hujjatlarni yuritish qoidalari va xalqaro sifat menejmenti tizimlarining milliy qonunchilikdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, maqolada davlat nazoratining asosiy mexanizmlari va shifokorlarning kasbiy javobgarligi masalalari ilmiy va huquqiy jihatdan asoslab berilgan.