TABLETKA ISTEʼMOLIDA ALLERGIK REAKSIYABERGANDA TEZ TIBBIY YORDAM KOʻRSATISH - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada dori vositalarini, xususan tabletka shaklidagi preparatlarni qabul qilish natijasida kelib chiqadigan allergik reaksiyalarning turlari, rivojlanish mexanizmlari va ularni bartaraf etishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda dori allergiyasining yengil shakllaridan tortib, hayot uchun xavfli bo‘lgan og‘ir holatlargacha bo‘lgan klinik manzara batafsil yoritilgan. Maqolada shifoxonagacha bo‘lgan bosqichda shoshilinch yordam ko‘rsatish algoritmi, samarali dori preparatlarini qo‘llash ketma-ketligi va allergik asoratlarning oldini olish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ilmiy asoslab berilgan.