ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA ZAMONAVIY TISH QOPLAMALARI - Muhammadiyeva Kamola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada zamonaviy ortopedik stomatologiyada tish qatorlari nuqsonlarini tiklashda ishlatiladigan eng so‘nggi qoplama turlari, ularning tarkibi va tayyorlanish texnologiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda sirkoniy dioksidi, litiy disilikati va metall-keramika qoplamalarining estetik hamda funksional xususiyatlari o‘zaro qiyoslangan. Shuningdek, maqolada raqamli modellashtirish texnologiyalarining qoplamalar aniqligini oshirishdagi o‘rni va har bir materialning biomoslashuvchanlik darajasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.