ИШБИЛАРМОНЛИК ФАОЛИЯТИГА ХОРИЖИЙ ИНВЕСТИЦИЯЛАРНИ ЖАЛБ ҚИЛИШДА ЯШИЛ ИҚТИСОДИЁТНИНГ ТАЪСИРИ - Турсунов Имомназар Эгамбердиевич (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада тадбиркорлик субъектларига хорижий инвестицияларни жалб қилиш жараёнида "яшил" иқтисодиёт тамойилларининг тутган ўрни таҳлил қилинади. Замонавий инвесторларнинг экологик ва ижтимоий масъулият (ESG) мезонларига бўлган қизиқиши, яшил технологияларнинг инвестицион жозибадорликни оширишдаги аҳамияти ҳамда Ўзбекистонда ушбу соҳани такомиллаштириш бўйича таклифлар кўриб чиқилади.