ILK O‘SPIRINLIK DAVRIDA O‘QISH MOTIVATSIYASI VA KASBIY QIZIQISHNI RIVOJLANTIRISH - Bekchanova Zaynabjon Romanovna; Rajabova Sohiba Yusupboyevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ilk o‘spirinlik davrida o‘quvchilarning o‘qish motivatsiyasi va kasbiy qiziqishlarini rivojlantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Shuningdek, o‘spirin yoshidagi shaxslarning individual qiziqishlari, qobiliyatlari va ehtiyojlarini hisobga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Maqolada o‘qishga bo‘lgan ichki motivatsiyani shakllantirish, kasb tanlashga ongli yondashuvni rivojlantirish hamda psixologik qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari haqida fikr yuritilgan. O‘quvchilarning kelajak kasbiga bo‘lgan qiziqishini oshirishda oila, maktab va psixolog hamkorligining ahamiyati ochib berilgan.