ILMIY TADQIQOTNI REJALASHTIRISH TIZIMI - Soxibov Saloxiddin Anvar o‘g‘li; Tursunova Gulasal Bobomurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada ilmiy tadqiqotni rejalashtirish tizimi nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilindi. Maqolaning maqsadi tadqiqotni rejalashtirishning tizimli modelini ochib berish, uning bosqichlari, usullari va mexanizmlarini o‘rganish hamda O‘zbekistondagi mavjud amaliyotni tahlil qilishdan iborat. Tadqiqotning asosiy bosqichlari, rejalashtirish vositalari (Gantt diagrammasi, risk tahlili, resurs taqsimoti) va davlat darajasidagi mexanizmlar (davlat buyurtmasi, tematik loyihalar, ekspertiza tizimi) ko‘rib chiqilgan. O‘zbekistonning normativ-huquqiy bazasi asosida tizimning hozirgi holati baholangan va takomillashtirish yo‘llari taklif etilgan.