O‘SMIRLARDA INTERNET QARAMLIGINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Malikova Dilnoza Saloxiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlarda internet qaramligining yuzaga kelishiga ta’sir etuvchi psixologik omillar tahlil qilingan. O‘smirlik davrining psixologik xususiyatlari, emotsional beqarorlik, yolg‘izlik hissi, o‘ziga bo‘lgan ishonchsizlik hamda virtual muloqotga ortiqcha ehtiyojning internet qaramligini shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, internetdan me’yoridan ortiq foydalanishning o‘smirlarning ruhiy holati, ijtimoiylashuvi, ta’lim faoliyati va oilaviy munosabatlariga salbiy ta’siri haqida fikr yuritilgan. Maqolada internet qaramligining oldini olish, o‘smirlarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirish hamda psixologik- pedagogik profilaktika ishlarini tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar berilgan.