MAKTAB YOSHIDAGI BOLALARDA AGRESSIYA SABABLARI - Usmanova Aziza Asilbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab yoshidagi bolalarda agressiv xulq- atvorning yuzaga kelish sabablari psixologik va pedagogik jihatdan tahlil qilingan. Bolalarda agressiyaning shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar sifatida oilaviy muhit, tarbiya uslublari, tengdoshlar bilan munosabatlar, maktabdagi psixologik iqlim hamda ommaviy axborot vositalarining ta’siri yoritilgan. Shuningdek, emotsional beqarorlik, stress, o‘zini ifoda eta olmaslik va ijtimoiy moslashuvdagi qiyinchiliklar agressiyaning paydo bo‘lishida muhim rol o‘ynashi asoslangan. Maqolada bolalarda agressiv xulq- atvorni kamaytirish va ijobiy xulqni shakllantirish bo‘yicha psixologik-pedagogik tavsiyalar berilgan.