OʻQUVCHILARDA KASB TANLASH HAMDA KASBIY SHAKLLANISHNING PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xolmurodova Nilufar Toxirovna; Ravshanova Maʼmura Zokirovna; Safaraliyev Matlab Norboyevich (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda kasb tanlash jarayoni, kasbiy shakllanishning psixologik-pedagogik asoslari hamda bu jarayonning shaxs rivojlanishidagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, qiziqish, qobiliyat va motivatsiyaning kasb tanlashdagi roli tahlil qilinadi.