O‘QUVCHILARNI KASB-HUNAR TANLASHIDA OTA-ONALARNING MAS’ULIYATI HAMDA PSIXOLOGIK YONDASHUVLAR - Ibadova Zohida Nuridinovna Toshkent viloyat (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning kasb-hunar tanlash jarayonida ota-onalarning mas’uliyati va psixologik yondashuvlari tahlil qilingan. Kasb tanlashning shaxs rivojlanishidagi o‘rni, o‘smirlarning qiziqishlari, qobiliyatlari va psixologik xususiyatlarini inobatga olish zarurligi yoritilgan. Shuningdek, ota- onalarning farzand kasb tanlashiga ko‘rsatadigan ta’siri, qo‘llab-quvvatlash va to‘g‘ri yo‘naltirishning ahamiyati hamda bosim o‘tkazishning salbiy oqibatlari ko‘rib chiqilgan. Ota-onalar uchun psixologik tavsiyalar berilib, kasb tanlash jarayonida sog‘lom oilaviy muhit yaratishning muhimligi asoslab berilgan.