O‘SMIRLIK DAVRIDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Xujayarova Nafisa Normaxamadovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘smirlik davrida emotsional intellektni rivojlantirishning psixologik usullari, uning shaxs shakllanishidagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Emotsional intellektning asosiy tarkibiy qismlari — o‘z hissiyotlarini anglash, boshqalar hissiyotlarini tushunish, emotsiyalarni boshqarish va ijtimoiy munosabatlarni to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish kabi jihatlar tahlil qilingan. Shuningdek, o‘smirlarda emotsional intellektni rivojlantirishda qo‘llaniladigan treninglar, psixologik mashqlar, guruhiy faoliyatlar va individual yondashuv usullari ko‘rib chiqilgan. Maqolada bu jarayonni samarali tashkil etish orqali o‘smirlarning ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlari yoritilgan.