O‘QUVCHILARDA AGRESSIV XULQ-ATVORNING SABABLARI VA KORREKSIYASI - Berdiyeva Muhayyo Davronovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘quvchilarda agressiv xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, uning psixologik va ijtimoiy omillari hamda bunday xulq-atvorni korreksiya qilish yo‘llari tahlil qilingan. Agressivlikning shakllanishiga oilaviy muhit, tengdoshlar bilan munosabatlar, ta’lim jarayonidagi stress, shaxsiy emotsional holat va ijtimoiy ta’sirlarning roli yoritilgan. O‘quvchilarda agressiv xulqni kamaytirishga qaratilgan psixologik korreksiya usullari, jumladan individual va guruhiy psixologik ishlar, treninglar, emotsiyalarni boshqarish texnikalari hamda pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.