TIBBIY OLIY O‘QUV YURTLARIDA TALABALARDA MATEMATIK MODELLASHTIRISH KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Kubaev Asaliddin Esirgapovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy tibbiyot ta’limida talabalarning matematik modellashtirish ko‘nikmalarini shakllantirishning ahamiyati va metodik asoslari yoritilgan. Bugungi kunda tibbiyotning jadal raqamlashishi va yuqori texnologik diagnostika usullarining rivojlanishi bo‘lajak shifokorlardan nafaqat klinik bilim, balki biologik jarayonlarni matematik modellar yordamida tahlil qilish qobiliyatini ham talab etmoqda. Maqolada o‘quv jarayonida matematik modellashtirishni integratsiya qilish bosqichlari, talabalarda mantiqiy fikrlashni rivojlantirish va nazariy bilimlarni amaliy tibbiyotdagi muammolarni hal qilishga yo‘naltirish masalalari tahlil qilingan.