ICHKI MIGRATSIYA TUSHUNCHASI VA UNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHNING NAZARIY ASOSLARI - Pardaboyeva Nodira Mirzabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ichki migratsiya tushunchasining mazmun- mohiyati, uning jamiyat va davlat rivojlanishidagi o‘rni hamda ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ichki migratsiyani huquqiy tartibga solishning nazariy asoslari, ushbu jarayonni boshqarishda davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari tahlil qilingan. Maqolada ichki migratsiyaning ijtimoiy-iqtisodiy omillari, hududlararo aholi harakatining sabablari va oqibatlari ko‘rib chiqilib, uni samarali tartibga solish mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan. Tadqiqot natijalari ichki migratsiya sohasida qonunchilikni rivojlantirish va amaliyotni yanada takomillashtirishga xizmat qiladi.