O‘ZBEKISTONDA ICHKI MIGRATSIYA JARAYONLARINI BOSHQARISH VA UNGA OID HUQUQIY ME’YORIY ASOSLAR - Pardaboyeva Nodira Mirzabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda ichki migratsiya jarayonlarining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri hamda ushbu jarayonlarni boshqarish mexanizmlari tahlil etilgan. Shuningdek, ichki migratsiyani tartibga soluvchi huquqiy-meyoriy asoslar, amaldagi qonunchilik tizimi va davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari yoritilgan. Maqolada ichki migratsiya oqimlarining shakllanish sabablari, ularning hududiy rivojlanishga ta’siri hamda ushbu jarayonlarni samarali boshqarish yo‘llari ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ichki migratsiya sohasida davlat boshqaruvini takomillashtirishga xizmat qiladi.