ICHKI MIGRATSIYA BILAN BOG’LIQ HUQUQBUZARLIKLAR VA ULARNING OLDINI OLISHDA MA’MURIY JAVOBGARLIKNING O‘RNI - Pardaboyeva Nodira Mirzabek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ichki migratsiya jarayonlari bilan bog‘liq huquqbuzarliklarning mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda jamiyatga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri tahlil etilgan. Shuningdek, ichki migratsiya sohasida yuzaga keladigan huquqbuzarliklarning oldini olishda ma’muriy javobgarlik institutining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Maqolada amaldagi huquqiy-meyoriy asoslar, ma’muriy javobgarlik choralarining samaradorligi hamda ularni takomillashtirish yo‘nalishlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari ichki migratsiya jarayonlarini tartibga solishda huquqiy mexanizmlarni yanada kuchaytirishga xizmat qiladi.