КОНТЕКСТНОЕ ОБУЧЕНИЕ ЛАТИНСКИМ КЛИНИЧЕСКИМ ВЫРАЖЕНИЯМ В ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКЕ ВРАЧА - М.Ш.Кабулов; Г.М.Минаварова (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo’lajak shifokorlarni tayyorlashda lotincha klinik iboralarni kontekstli o’rgatishning o’rni ko’rib chiqiladi. Unda lotin terminologiyasining tibbiyot amaliyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi, kontekstual yondashuvning mohiyati va uning pedagogik afzalliklari ochib beriladi. Bu yondashuvni ta’lim jarayoniga tatbiq etish usullari va uning talabalarning klinik tafakkurini rivojlantirishga ta’siriga alohida e’tibor beriladi.