O‘ZBEKISTONDA ISLOM MOLIYASIGA BO‘LGAN TALAB - Hamidov Islomjon (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda islom moliyasiga bo‘lgan talabning shakllanishi, rivojlanish omillari hamda uning iqtisodiy tizimga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida aholining moliyaviy xizmatlarga bo‘lgan ehtiyoji, diniy omillar, bank tizimining rivojlanish darajasi va xalqaro tajriba asosida islom moliyasiga talabning o‘sish tendensiyalari o‘rganildi. Shuningdek, mamlakatda islomiy moliya instrumentlarini joriy etishdagi muammolar va istiqbollar aniqlanib, ularni rivojlantirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi. Tadqiqot natijalari O‘zbekistonda islom moliyasining yuqori salohiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.