MOBIL TELEFONLAR VA IJTIMOIY TARMOQLARNING O‘QUVCHI PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI - Bo‘tayeva Hulkar G‘ofurovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqola mobil telefonlar va ijtimoiy tarmoqlarning umumiy o‘rta ta’lim maktabi o‘quvchilari psixologiyasiga ko‘rsatayotgan ta’sirini har tomonlama tahlil qiladi. Raqamli texnologiyalarning o‘quvchilar hayotidagi tobora ortib borayotgan o‘rni ularning akademik o‘zlashtirishi, ijtimoiy-emotsional rivojlanishi, xulq-atvori va kognitiv qobiliyatlariga ham ijobiy, ham salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi yoritilgan. Maqolada Koson tumani 26-son umumiy o‘rta ta’lim maktabi psixologi tajribasi misolida ushbu ta’sirlarning amaliy ko‘rinishlari, maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan profilaktik va korreksion ishlar, ota- onalar va o‘qituvchilar bilan hamkorlik tamoyillari muhokama qilingan.