TIBBIY TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA FIZIKA FANINI O‘QITISH METODIKASI - Usmonov Saidjon Abdusubxon o‘g‘li; Mirzakarimova Sevinch Jenishbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada tibbiy texnologiyalar asosida fizika fanini o‘qitishning metodik asoslari, zamonaviy pedagogik yondashuvlari hamda fanlararo integratsiya imkoniyatlari yoritilgan. Fizika fanining tibbiyot va biotibbiyot muhandisligi yo‘nalishlaridagi ahamiyati, ayniqsa diagnostik va terapevtik qurilmalarning fizik prinsiplari orqali talabalarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish masalalari ilmiy- metodik jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, ultratovush diagnostikasi, rentgen apparatlari, elektrokardiografiya, lazer texnologiyalari, magnit-rezonans tomografiya va bioelektrik jarayonlarni o‘qitishda muammoli ta’lim, virtual laboratoriyalar, STEAM texnologiyasi va amaliy masalalardan foydalanishning samaradorligi ko‘rsatib berilgan. Maqolada fizik qonuniyatlarni real tibbiy texnologiyalar bilan bog‘lab o‘qitish orqali talabalar bilimining mustahkamligi va ilmiy tafakkurini rivojlantirish yo‘llari keng yoritilgan.