ONA TILI TA’LIMIDA PISA TALABLARIGA MOS KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH - Sariqboyeva Zulfiya (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ona tili ta’limi jarayonida PISA xalqaro baholash dasturi talablariga mos kompetensiyalarni shakllantirish masalasi tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’limda o‘quvchilarning faqat nazariy bilim emas, balki amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish muhimligi asoslab beriladi. Tadqiqotda PISA topshiriqlarining o‘quvchilarning matn bilan ishlash, tahlil qilish va tanqidiy fikrlash kompetensiyalariga ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, ona tili darslarida kompetensiyaviy yondashuvni joriy etishning samarali metodlari taklif etiladi.