PISA XALQARO BAHOLASH DASTURI ASOSIDA ONA TILI DARSLARINI TASHKIL ETISH METODIKASI - Sariqboyeva Zulfiya; Mo'ydinova Marhabo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada PISA xalqaro baholash dasturining mazmun- mohiyati hamda ona tili darslarini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish metodikasi yoritilgan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning funksional savodxonligini rivojlantirish, matn bilan ishlash kompetensiyasini shakllantirish va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini oshirishga xizmat qiluvchi metodlar tahlil qilindi. Shuningdek, PISA talablari asosida tashkil etilgan darslarning ta’lim sifati va samaradorligiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslandi.