AT-TARMIZIY MAQBARASI –TARIX VA MA’NAVIYAT MASKANI - Baratova Gulzoda (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:At-Termiziy maqbarasi — Oʻzbekistonning muqaddas va tarixiy qadamjolaridan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada maqbaraning barpo etilish tarixi, me’moriy tuzilishi hamda uning ma’naviy ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, buyuk alloma At-Termiziyning ilm-fan rivojiga qo‘shgan hissasi va bugungi kunda ziyoratgohga qaratilayotgan e’tibor yoritib beriladi.