MUQIMIYNING "VOQEAI VIKTOR" ASARIDA IQTISODIY MUAMMOLARNING AKS ETTIRILISHI - Muxlisa Sadriddinovna Muhitdinova; Ravshanova Oqila Baxron qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа. Muqimiy ning "Voqeai Viktor" asarida iqtisodiy muammolar chuqur va keng qamrovda aks ettirilgan. Asar, XIX asrning ikkinchi yarmida O’zbekiston va Markaziy Osiyo iqtisodiy hayotini o‘z ichiga olgan holda, ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy o’zgarishlarni tasvirlaydi. Muqimiy, o’z asarida iqtisodiy adolatsizlik, qashshoqlik va ijtimoiy tengsizlik kabi muammolarni yoritadi. U, shuningdek, xalqning iqtisodiy ahvolini yaxshilash uchun zarur bo‘lgan o‘zgarishlar va yangilanishlar haqida fikr yuritadi. Asar, o’zining badiiy ifodasi va chuqur tahlillari bilan o’quvchilarni iqtisodiy masalalarga e’tibor qaratishga undaydi.