BO’LAJAK MUTAXASSISNING ASOSIY KOʻNIKMALARNI SHAKLLANTIRISH - Rahimboyev Musobek; Masharipova Dinora Xudaybergan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Mazkur ilmiy maqola bo‘lajak mutaxassislarning zamonaviy mehnat bozori talablariga mos ravishda shakllanishida muhim ahamiyat kasb etuvchi asosiy kompetensiyalarni tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqot doirasida kasbiy bilim va ko‘nikmalar bilan bir qatorda, shaxsiy rivojlanishga xizmat qiluvchi kommunikativlik, tanqidiy fikrlash, muammolarni hal etish hamda raqamli savodxonlik kabi universal ko‘nikmalar keng yoritib beriladi. Shuningdek, maqolada ta’lim tizimida uchrayotgan dolzarb muammolar, ularning kelib chiqish omillari va ularni bartaraf etishning samarali mexanizmlari tahliliy yondashuv asosida ko‘rib chiqiladi. Mualliflar tomonidan innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish, amaliyotga yo‘naltirilgan ta’limni kuchaytirish hamda kompetensiyaga asoslangan yondashuvni rivojlantirish orqali yuqori malakali, raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlash masalalari qamrab olinadi.