NEFT QAZIB CHIQARISHDA RAQAMLASHTIRISH VA SUN’IY INTELEKTNI JORIY ETISHNING XORIJ TAJRIBASI - Baxtiyorov Ikrom O’rol o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola neft qazib chiqarish sanoatida raqamlashtirish va sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini joriy etishning xorijiy tajribasini tahlil qiladi. Unda ushbu innovatsion yechimlarning neft konlarini boshqarish samaradorligini oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini optimallashtirish va atrof-muhitga ta’sirini kamaytirishdagi ahamiyati ko’rib chiqiladi. Maqolada ilg’or xorijiy kompaniyalar tomonidan qo’llanilayotgan asosiy strategiyalar, texnologik yondashuvlar va erishilgan natijalar o’rganiladi. Tadqiqot natijalari mahalliy neft-gaz sanoatida raqamli transformatsiyani amalga oshirish uchun qimmatli ma’lumotlar beradi.