MАКТАBGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA TAʼLIM SIFATI RISKLARINI ANALITIKA ASOSIDA BOSHQARISH MEXANIZMINI ТАКОMILLASHTIRISH - INATULLAYEVA NILUFAR XAYRULLAYEVNA (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu tadqiqotda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida ta’lim sifatini pasaytirishi mumkin bo‘lgan risklarni analitika asosida boshqarish mexanizmini takomillashtirish masalalari o‘rganilgan. Zamonaviy sharoitda ta’lim sifatiga ichki va tashqi omillarning salbiy ta’sirining oldini olish, ularni o‘z vaqtida aniqlash va baholash dolzarb ahamiyat kasb etadi. Muallif tomonidan ta’lim sifat risklarining tipologiyasi ishlab chiqilgan, ularni prognoz qilish va monitoring qilishning analitik usullari taklif qilingan. Shuningdek, risklarni boshqarishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmi takomillashtirilgan bo‘lib, u bosqichli tahlil, baholash indikatorlari va qaror qabul qilish algoritmlarini o‘z ichiga oladi. Taklif etilgan mexanizm maktabgacha ta’lim tashkilotlari misolida approbatsiyadan o‘tkazilib, uning samaradorligi eksperimental tarzda asoslangan.