MAISHIY CHIQINDILARNI YOQIB ELEKTR ENERGIYASINI OLISH - Normamatova Hilola; Ayubova Indiraxon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada maishiy chiqindilarni yoqish orqali elektr energiyasini ishlab chiqarish texnologiyalarining zamonaviy usullari, ularning ekologik va iqtisodiy samaradorligi hamda energiya tanqisligini bartaraf etishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, chiqindilarni qayta ishlash jarayonida hosil bo‘ladigan issiqlik energiyasidan foydalanish, atmosferaga chiqariladigan zararli gazlarni kamaytirish, rivojlangan davlatlar tajribasi va O‘zbekistonda ushbu sohani rivojlantirish istiqbollari ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada chiqindilarni boshqarish tizimini takomillashtirish orqali ekologik xavfsizlikni ta’minlash va qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan samarali foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.