МАЖБУРЛОВ ЧОРАЛАРИНИ ҚЎЛЛАГАН ҲОЛДА ЖАЗОДАН ОЗОД ҚИЛИШ: МИЛЛИЙ ВА ҲОРИЖИЙ ТАЖРИБА - Бекназов Шаҳриёр Бобур ўғли (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада мажбурлов чораларини қўллаган ҳолда жазодан озод қилиш масалалари, Ўзбекистон ва ҳорижий давлатлар тажрибалари таҳлил қилинган. Шунингдек, жазодан озод қилишда замонавий ҳавфсизлик оралари каби механизмларни кўллаш бўйича замонавий тенденциялар тавсия этилган.