МАМЛАКАТИМИЗ ҲУДУДИДА ЗАРДУШТИЙЛИК ДАВРИДА АМАЛ ҚИЛГАН ЖИНОИЙ ЖАЗОЛАР ТИЗИМИГА ОИД МУЛОҲАЗАЛАР - Бекназов Шаҳриёр Бобур ўғли (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотация: Мақолада муаллиф томонидан Ўзбекистон ҳудудида зардуштийлик даврида амал қилган жиноий жазолар тизими илмий-назарий жиҳатдан тадқиқ этилган. Хусусан, ушбу даврда амал қилган жазо турлари ва таркиби ўрганилиб, уларнинг қўлланиши, мақсадлари кўриб чиқилиб, бу борада амалга оширилган илмий тадқиқотлар натижалари, олимлар ва тадқиқотчиларнинг Авестода жиноятлар учун белгиланган жазоларни таснифига оид қарашлари ва ёндашувлари таҳлил қилинган. Тадқиқот якунлари бўйича тегишли илмий-назарий хулосалар тақдим қилинган.